۱۳۸۸ مرداد ۲۰, سه‌شنبه

پاورلیفتینگ چیست؟

این ورزش از سه حرکت اصلی بدنسازی تشکیل شده است که عبارتنده از:

1-اسکوات(قرار دادن هالتر در پشت گردن و یک بار نشستن و بر خواستن)

2-پرس سینه( بر روی میز پرس سینه به پشت خوابیدن و یک بار آوردن هالتر تا امتداد سینه ها و بالا بردن)

3-ددلیفت( بلند کردن هالتر از روی زمین تا زانو با کمر ساف)

لوازم ورزشی مختص به این رشته عبارتند از :بانداژ مچ و زانو ، سوت، بن شرت ، کمر بند ، کفش اسکوات و لیفت ، که کلیه این لوازم از خارج از کشور جهت استفاده ورزشکاران تامین میشود و در واقع جهت شرکت در مسابقات داشتن این لوازم اجباری میباشد .

شرحی در مورد مسابقات :

مسابقات در وزن های 52 * 56 * 60 * 67.5 * 75 * 82.5 * 90 * 100 * 110 * 120 , +125 برگزار می گردد که در هر حرکت ورزشکار می تواند تا 3 بار رکورد بزد و بالاترین وزنه در آن حرکت محاسبه میگردد

به عنوان مثال : حرکت اسکوات 3 بار حرکت پرس سینه 3 بار و حرکت لیفت مرده 3 بار انجام میگیرد و بالاترین روکوردها در این 3 حرکت محاسبه میگردند ، و با هم جمع می شوند و شايان ذکر است که مسابقات در رده های سنی نو جوانان . جوانان. بزرگسالان و پيشکسوتان برگزار ميگردد

آسیب های ورزشی :
مچ درد ، زانو درد ، کمر درد ، گرفتگی ، کشیدگی و پارگی عظلات و تاندونها از آسیب های ورزش های قدرتی می باشند.
درمان : مصدومین جهت درمان دردهای مفاصل مچ یا زانو و یا عظلات خود به متخصص مراجعه می کنند و طبق دستور پزشک و بعد از مدتی استراحت و استفاده از مسکن ها ، بهبود کامل حاصل می کنند و شخص بعد از مدتی درمان و دوری از تمرینات به تمرینات روی می آورد در نتیجه باز به آن درد یا مشابه آن مواجه می شود.

به نظر بنده بهترین درمان پیشگیری و شناخت علت های آسیب می باشد

با رعایت کردن نکات زیر می توانید از صدمات ورزش قدرتی در امان بمانید :

1 دقیقه نرمش قبل از تمرینات.

2-فراگیری نحوه صحیح حرکات.

3-استراحت مناسب در حین اجرای حرکات و د بین ایام تمرینات.

4- نحوه صحیح تنفس دم و بازدم و همچنین تمرکز بر روی عضلات و حرکات سنگین.

5-تهیه لوازم مخصوص جهت انجام حرکات سنگین . بانداژهای مچ و زانو – کمربند – سوت اسکوات و بنچ شرت.

مشکلات این ورزش در ایران :

1-نداشتن فدراسیون مستقل

2-با اینکه این ورزش زیر نظر فدراسیون پرورش اندام میباشد بودجه ای جهت اعزام تیم ملی به مسابقات خارجه تعلق نمیگیرد و تیم ملی با مشکلات مالی روبرو است. و فقط شنیده میشود ، که زیر نظر فدراسیون وزنه برداری میباشد و در عمل و هنگام اعزام ، ورزشکاران ملی باید خودشان هزینه شرکت در مسابقات را متقبل بشوند و بعد از شرکت در یک مسابقه آسیایی یا جهانی و آوردن مقام و مدال برای کشور فقط دوستان و اطرافیان را به چشم میشود دید و فدراسیون و .......و بعد یک مدت فراموشی و دوباره تمرین کردن جهت تکرار مقام برای ایران؟

3- اکثر قهرمانان این ورزش به خاطر علاقه به این ورزش و جهت کسب مقام آسیایی و اروپایی و جهانی و در واقع حرفه ای دنبال کردن به فکر خروج از ایران و دنبال کردن این ورزش در خارج از ایران هستند جایی که به این ورزش بها داده میشود جایی که فدراسیون هست.

4-با این حال مشکلات این ورزش در ایران فقط نبود فدراسیون مستقل میباشد

هیچ نظری موجود نیست: